{{Message}}
 • Katheterzorg

  kathetermaterialen

  Wanneer u last heeft van retentie of incontinentie kunt u gebruikmaken van kathetermaterialen. Dit zijn hulpmiddelen die urine afvoeren en/of verzamelen in een reservoir.

  Lees meer
 • Verbeteringen rondom hulpmiddelen

  Het onderzoek van minister Schippers wees uit dat de huidige kwaliteit, keuzevrijheid en positie van de gebruiker in de hulpmiddelenzorg voor verbetering vatbaar zijn

  Lees meer

Katheters

Een katheter is een flexibel buisje dat via de plasbuis of de buikwand in de blaas geschoven kan worden, zodat de urine weg kan lopen. Het huidige aanbod katheters kent vele soorten, maten en uitvoeringen. Hierdoor is er altijd een product dat de oplossing biedt voor uw specifieke probleem. Mediq CombiCare houdt het grootste deel van dit uitgebreide assortiment voor u op voorraad. Hierdoor kunnen wij altijd snel aan uw vraag voldoen. Het assortiment bestaat uit: 

•    Verblijfskatheters
•    Condoomkatheters
•    Suprapubische katheters
•    Eenmalige katheters

Een verblijfskatheter wordt voor een langere periode ingebracht. Aan de ingebrachte slang zit een ballon die opgeblazen kan worden om de slang op zijn plaats te houden. Aan de andere kant van de slang zit een opvangzakje dat de urine opvangt. Dit zakje kunt u aan het been dragen en legen als het vol is. ’s Nachts kan de zak aan een nachtzak gekoppeld worden.

Een condoomkatheter biedt voor mannen een goede oplossing. De katheter wordt om de penis geschoven en de urine wordt afgevoerd in een katheterzak.

Een suprapubische katheter kan gebruikt worden als u de katheter langdurig nodig heeft bij afwijkingen aan de urinebuis, na operaties en wanneer een operatie bij een prostaatvergroting niet mogelijk is. Een deskundige brengt de katheter via de buikwand in en zet deze vast in de blaas.

Een eenmalige katheter is een goed hulpmiddel voor mensen die niet of niet volledig zelf uit kunnen plassen. U brengt de katheter afhankelijk van het volume drie tot zes keer per dag op vaste tijden aan en leegt zo de blaas.