{{Message}}
 • Claudia slider

  flexibele katheterzorg

  Bij incontinentie en/of retentie kunt u hulpmiddelen nodig hebben om urine of ontlasting af te voeren. Gelukkig komen er steeds meer oplossingen die u kunnen helpen 

  Lees meer
 • De Rijndam Racers

  Een team van zes handbikers doet op donderdag 22 juni 2017 voor de 5e keer op rij mee aan de Handbikebattle in Oostenrijk. Deze handbikers hebben een dwarslaesie of een beenamputatie, ze zullen door middel van armkracht de berg op gaan.

  Lees meer

Katheterzorg en incontinentie

Continentie is het kunnen ophouden van urine en/of ontlasting. Wanneer u uw urine te veel vasthoudt, heet dit retentie en wanneer u ontlasting te veel vasthoudt heet dit obstipatie. Op het moment dat u uw urine of ontlasting niet kunt ophouden, bent u incontinent. Incontinentie is meestal het gevolg van een lichamelijke aandoening, bijvoorbeeld een neurologische aandoening, of van een operatieve ingreep. Bij incontinentie en retentie kunt u hulpmiddelen nodig hebben om de urine of ontlasting af te voeren; dit zijn katheters. Onder de naam Katheterzorg levert Mediq CombiCare deze katheters.

Mediq CombiCare maakt onderscheid tussen Continentiezorg en Katheterzorg. Bij Continentiezorg gaat het specifiek om het gebruik van absorberende producten die nodig zijn wanneer u uw urine of ontlasting niet kunt ophouden. Het onderdeel Katheterzorg richt zich dus specifiek op het gebruik van katheters om urine of ontlasting af te voeren.

In Nederland hebben ongeveer een miljoen mensen last van urine-incontinentie; dat is ongeveer een op de twintig mensen. Daarvan is 75% vrouw en 25% man. Minder vaak gaat het om ontlastingsincontinentie. Met de juiste hulp of ingreep kan incontinentie in sterke mate afnemen en soms helemaal verdwijnen. Bovendien zijn er veel hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u een zo normaal mogelijk leven kunt leiden.