{{Message}}

Vergoedingen en declaraties

Declaratie

De basisverzekering vergoedt de meeste kathetermaterialen. Mediq CombiCare heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de door u bestelde hulpmiddelen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar te verrekenen. Wij hebben dan wel, bij uw eerste bestelling, een verantwoording nodig voor uw zorgverzekeraar. Uw behandelend arts of verpleegkundige kan deze verantwoording uitschrijven. Voor de producten die de zorgverzekeraar niet vergoedt, ontvangt u van ons een rekening thuis.

Bekijk hier de algemene voorwaarden.

Algemene Voorwaarden

Verschillende vergoedingssystemen bij katheterzorg

Er bestaan in de katheterzorg  drie verschillende vergoedingssystemen: Clusterprijsvergoeding, AIP min kortingsregeling vergoeding en dagprijzen. Dit is een vast gegeven voor u als gebruiker en voor ons als medisch speciaalzaak. Hieronder worden de verschillende vergoedingssystemen uitgelegd met de bijbehorende zorgverzekeraars.

1.    Clusterprijzen vergoedingssysteem

Bij clusterprijzen hanteert de zorgverzekeraar een gemiddelde prijs per productgroep (bijvoorbeeld de productgroep verblijfskatheters). De vergoeding is een gemiddelde weergave van alle producten die binnen deze productgroep vallen.

2.    Vergoeding gebaseerd op AIP min kortingsregeling

AIP min (Apothekers Inkoop Prijs) is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.

3.    Vergoeding gebaseerd op dagprijzen

Een dagprijsvergoeding is een vaste vergoeding per patiënt per dag. Elke zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt. 

ZV dagprijzen