{{Message}}
  • Klantenservice

    Samen met uw zorgverzekeraar

    Goede zorg organiseer je samen. Dat is ons motto. Samen met uw behandelaar en zorgverzekeraar bieden wij u de zorg die u nodig heeft.

    Lees meer

Vergoeding van uw medische hulpmiddelen

Mediq CombiCare sluit contracten met alle zorgverzekeraars

Bij Mediq zit u dus goed. Waar u ook verzekerd bent, u kunt altijd bij ons terecht. 
U ontvangt geen factuur, wij declareren rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar, wel zo gemakkelijk!

Vergoeding van uw medische hulpmiddelen geregeld in basiszorg
Medische hulpmiddelen voor stomazorg, wondzorg, continentiezorg en katheterzorg vallen binnen de wettelijke aanspraak. Dat wordt bepaald door de overheid; die bepaalt elk jaar wat er wel en wat er niet verzekerd is. De voorwaarden worden vastgelegd in de Zorgverzekeringswet met de daarbij behorende regelgeving. Elke zorgverzekeraar moet zich hier strikt aan houden. Over vergoeding van uw medische hulpmiddelen die in deze categorie vallen hoeft u zich dus geen zorgen te maken.

Uitzonderingen

Zorgverzekeraars kiezen er soms voor om voor een bepaald zorggebied slechts met een beperkt aantal medisch speciaalzaken een contract aan te gaan. Zij maken dan een selectie uit alle aanbieders op basis van prijs en kwaliteit. Dit traject is vergelijkbaar met hoe een aanbesteding werkt. Daarnaast bieden veel zorgverzekeraar ook budgetpolissen aan. Binnen deze budgetpolissen kan het zijn dat er met een selectievere groep zorgverleners en aandachtsgebieden een contract wordt afgesloten  waardoor niet alles kan worden vergoed. 

Klik hier voor het overzicht uitzonderingen contracten & zorgverzekeringen Mediq CombiCare