{{Message}}

Aan de slag met darmspoelen

Samen met uw behandelaar wordt gekeken of u in aanmerking komt voor darmspoelen en op welke manier en via welk deel van de darm u dan gaat spoelen. Elke spoeling vraagt om een tijdinvestering, u bent tussen de 20 en 60 minuten bezig met één darmspoeling. 

Om de dikke darm te spoelen heeft u een handspoelset of automatische spoelpomp nodig met toebehoren; een conus of rectaalkatheter. Samen met uw behandelaar selecteert u de juiste materialen. Daarnaast heeft u tijd nodig om gedurende de eerste 3 maanden een routine te vinden en u comfortabel te gaan voelen met de behandeling. Uiteindelijk doet u deze tijdsinvestering niet voor niets. Uw zelfvertrouwen neemt toe en u krijgt meer sociale vrijheid om te doen waar u zin in heeft. 

Mediq ondersteunt


Gelukkig hoeft u het niet alleen te doen. De Mediq Darmspoelservice is er speciaal om u te ondersteunen. Stap voor stap nemen we u mee zodat u straks met vertrouwen zelfstandig kunt darmspoelen. Daarnaast adviseren wij u over het juiste gebruik van de medische hulpmiddelen, geven u tips en adviezen en staan klaar om antwoord te geven op al uw (product)vragen.

Wat kunt u verwachten van de Mediq Darmspoelservice?


1. Darmspoelinstructie in de thuissituatie

In overleg met uw behandelaar komt een verpleegkundige van Mediq bij u langs. In uw eigen vertrouwde omgeving legt de gespecialiseerd verpleegkundige alles uit over het gebruik van het darmspoelsysteem en hoe u de dikke darm kunt spoelen. Zo kunt u direct zelf aan de slag om darmspoelen te leren.

2. Telefonische nazorg

Na de instructie wordt direct met u een belmoment ingepland. Zo kunnen wij nagaan hoe het darmspoelen gaat en uw vragen beantwoorden. Indien gewenst worden er extra belmomenten ingepland. In een periode van 6 maanden bellen wij u maximaal 4 keer na.

3. Ondersteuning via de Mediq Klantenservice

Als u vragen heeft of medische hulpmiddelen wilt bestellen, staan onze medewerkers van
de Klantenservice u graag te woord. Zij zijn bereikbaar via ons telefoonnummer 088 - 888 94 50.

Vergoeding

Indien uw behandelaar heeft bepaald dat u in aanmerking komt voor darmspoelen valt dit binnen de vergoede zorg met uitzondering van het wettelijk verplicht eigen risico. Uw zorgverzekeraar bepaalt de vergoedingsstructuur op basis waarvan Mediq u de medische hulpmiddelen zal verstrekken. Meer informatie over vergoedingen vind u hier.