{{Message}}

Hulp nodig?

Uw behandelaar geeft door wat u nodig heeft. Wij leveren direct bij u thuis. 

Vergoedingen en declaraties

Declaratie

De basisverzekering vergoedt de meeste wondverzorgingsmaterialen. Mediq CombiCare heeft overeenkomsten met alle zorgverzekeraars in Nederland. Hierdoor is het mogelijk om de kosten van de door u bestelde hulpmiddelen rechtstreeks met uw zorgverzekeraar te verrekenen. Wij hebben dan wel, bij uw eerste bestelling, een verantwoording nodig voor uw zorgverzekeraar. Uw behandelend arts of verpleegkundige kan deze verantwoording uitschrijven. Voor de producten die de zorgverzekeraar niet vergoedt, ontvangt u van ons een rekening thuis.

Bekijk hieronder de algemene voorwaarden
 

Algemene Voorwaarden


Verschillende vergoedingssystemen bij wondzorg

Er bestaan bij wondzorg twee verschillende vergoedingssystemen: Clusterprijsvergoeding en AIP min kortingsregeling vergoeding. Dit is een vast gegeven voor u als gebruiker en voor ons als medisch speciaalzaak. Hieronder worden de verschillende vergoedingssystemen uitgelegd met de bijbehorende zorgverzekeraars.

1.    Clusterprijzen vergoedingssysteem

Bij clusterprijzen hanteert de zorgverzekeraar een gemiddelde prijs per productgroep (bijvoorbeeld de productgroep traditionele wondgazen). De vergoeding is een gemiddelde weergave van alle producten die binnen deze productgroep vallen.

2.    Vergoeding gebaseerd op AIP min kortingsregeling

AIP min (Apothekers Inkoop Prijs) is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld minus een korting die door de zorgverzekeraar wordt bepaald.