De meeste benodigdheden voor stoma’s, incontinentie en complexe wondbehandelingen zijn opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering van uw patiënten. Om aanspraak te kunnen maken op medische hulpmiddelen, hebben zij echter een verantwoording van u als behandelaar nodig. De zorgverzekeraar geeft op basis van uw verantwoording een machtiging af voor het gebruik van medische hulpmiddelen voor een bepaalde periode. U kunt de verantwoording rechtstreeks doorgeven via Xtranet of mailen naar Mediq CombiCare. Wij koppelen uw verantwoording aan de zorgverzekeraar van de patiënt en zetten deze om naar een machtiging. De declaratie van het materiaal handelen wij rechtstreeks af met de zorgverzekeraar van de patiënt.
Zorgverzekeraars kunnen jaarlijks hun vergoedingenstructuur wijzigen. Wij zetten alles voor u op een rijtje.
Binnenkort hier de vergoedingenkaart 2019 Stomazorg
Download hier de vergoedingenkaart 2019 Wondzorg
Voor 2019 heeft Mediq CombiCare met alle zorgverzekeraars in Nederland een contract.
Het verschil tussen clusterprijzen, dagprijzen en AIP- min.
Er bestaan in het huidige zorglandschap drie verschillende vergoedingssystemen: Dit is een vast gegeven voor u, voor uw patiënt en voor ons als medisch speciaalzaak. Bovendien verschilt de vergoeding per zorgspecialisme.
Gebruikt door de zorgverzekeraar bij stomazorg, katheterzorg en wondzorg.
Bij clusterprijzen hanteert de zorgverzekeraar een gemiddelde prijs per productgroep (bijvoorbeeld de productgroep vlakke stomaplakken/ de productgroep verblijfskatheters en de productgroep traditionele wondgazen). De vergoedingen is een gemiddelde weergave van alle producten die binnen deze productgroep vallen. De exacte indeling per cluster en de vergoeding van een hulpmiddel uit een bepaald cluster verschilt per zorgverzekeraar.
Gebruikt door de zorgverzekeraar bij stomazorg, katheterzorg, continentiezorg en wondzorg.
AIP-min ( Apothekers Inkoop Prijs) is een vergoeding op basis van de vaste prijs die door de fabrikant is vastgesteld ( en vastgelegd in de Z-index) minus een korting die door de zorgverzekeraar samen met de leverancier van uw medische hulpmiddelen wordt bepaald.
Gebruikt door de zorgverzekeraar bij stomazorg, katheterzorg, continentiezorg en wondzorg.
Een dagprijsvergoeding is een vaste vergoeding per patiënt per dag. Elke zorgverzekeraar hanteert zijn eigen normen en richtlijnen voor wat er binnen deze vergoeding valt.