De eerste transmurale dwarslaesiezorg

Om ook goede zorg in de thuissituatie te garanderen, sloot Rijndam een partnership met Mediq CombiCare. Met deze samenwerking is het startsein gegeven voor de eerste transmurale samenwerking op het gebied van dwarslaesiezorg in Nederland. 

Geen’ zwart gat’ meer voor de patiënt

Samen met Rijndam, omringende thuiszorgorganisaties Allerzorg en Laurens en Mediq CombiCare, zal de transmurale overdracht voor patiënten van Rijndam de komende periode op een andere wijze gaan worden ingericht. Het streven is dat het ‘zwarte gat’, dat een deel van dwarslaesiepatiënten ervaart na ontslag uit het revalidatiecentrum, snel tot de verleden tijd behoort. 

Extra aandacht voor de overdracht naar de eerste lijn

De rol van zorgprofessionals in de eerste lijn is voor dwarslaesie patiënten juist in de eerste fase cruciaal. Binnen dit project zal er daarom extra aandacht zijn voor het vergroten van de expertise van dwarslaesiezorg voor zorgprofessionals in de eerste lijn door middel van onder andere scholing. Tevens zal er meer focus komen te liggen op een uniforme overdracht en verdere protocollering. Ook in de behoefte aan advies en zorg rondom hulpmiddelengebruik in de thuissituatie zal worden voorzien.
 

Meer weten over transmurale dwarlaesiezorg?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Captcha
Selecteer alstublieft de recaptcha

Mediq CombiCare maakt gebruik van cookies.

Om de website van Mediq CombiCare goed te laten werken en u de beste online ervaring te bieden, gebruiken we analytische en functionele cookies.